Lontwol

De trend nog steeds in ons interieur, de woondeken XXL.

Heerlijk een gebreide woondeken voor op de bank en in de wintermaanden om je in te verstoppen. Prachtig op het voeteneinde van het bed of wat dacht je van de zomeravonden buiten op de veranda in de loungeset?

Stoer en minder milieu belastend zijn de ongeverfde natuurtinten. Daarnaast zijn er de leveren we ook de wol in diverse kleuren zodat er altijd wel een kleur bij zit wat in uw interieur past.

Wist u dat katten en honden gek zijn op dit materiaal? Een gehaakte mand is niet alleen decoratief maar ook nog functioneel. Heerlijk warm en zacht.

Wol is een natuurproduct en dus niet altijd hetzelfde. Net als bij mensen is ieder schaap uniek en elk scheerseizoen weer anders. Daarom is het raadzaam om voor uw project voldoende wol in één keer te bestellen. Garanderen dat de volgende bestelling precies gelijk is kunnen we niet.

De kleur kan om deze redenen dan ook afwijken van de foto.

Twiskcrea werkt met diervriendelijke producten!!

Werken met lontwol

Een lont kunt u gebruiken als volle lont, dus in zijn geheel of één of meerdere keren splitsen, afhankelijk van hoe dik u het wil hebben.

Bij gebruik van een volle lont is het brei- of haakwerk heerlijk zacht. Echter de wol blijft wel een beetje pluizen. Dit komt omdat het niet gesponnen of getwijnd is. De pluisjes kunt u evt afknippen. Ga er niet aan trekken! Een optie om dit grotendeels te voorkomen is om het te vervilten. Dit kan bv in de droger maximaal 5 minuten of door de deken in te spuiten met Eucalan en het voorzichtig met de handen aan te drukken en daarna laten drogen. Dit proces is geheel op eigen risico!!!

Hoeveel wol heeft u nodig?

In één kilo lontwol zit ongeveer 30 à 40 meter lont. Dit kan per partij en soort wol verschillen. Doordat de draad los is zorgt dit ervoor dat deze rekbaar is. Maar des te meer u eraan trekt des te dunner wordt de lont.

Voor een deken van 1x1,5m heeft u 3 tot 5 kilo nodig. Geheel afhankelijk van de manier van breien.

Kunt u XXL-breiwerk wassen?

Wol heeft een hoog zelf­reinigend vermogen door­dat het van nature lanoline bevat (wolvet). Daardoor is het vuil­afstotend. U kunt uw deken buiten luchten, liefst op een vries­koude ochtend of in de sneeuw leggen.

Ook is het mogelijk het werk te laten reinigen in de stomerij. Zelf wassen kan ook. Het liefste op de hand met Eucalan. Beweeg de deken zo min mogelijk ivm vervilten. In de wasmachine kan ook, maar dan heeft u er geen controle meer over. 

 

 

per pagina
Sorteer op
    1 - 24 van 41 resultaten
  • 1
  • 2
© 2015 - 2024 Twiskcrea.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel