Servetten

Maak met servetten en modpodge mooie woonaccessoires of cadeautjes. Mooi afbeeldingen die je kan plakken op flessen, potjes, bloempotten, hout enz.

Het mooiste effect krijg je door op de plek waar je het servet wil plakken, de ondergrond wit te maken. Zo komen de afbeeldingen en kleuren veel mooier tot zijn recht.

Voor servetten plakken, ook wel decoupage genoemd, gebruik je alleen de bovenste laag van het servet. Het mooiste verloop ontstaat door de afbeelding uit te scheuren ipv te knippen. Knippen geeft nl een harde rand in je werk. 

Plakken kan met modpodge. Smeer de plek in met een zacht kwast (niet teveel) waar je de afbeelding wil plakken, plaats dan voorzichtig de afbeelding hierop. Wanneer het eenmaal de lijm heeft geraakt is verschuiven bijna niet meer mogelijk. Druk met droge vingers het servet voorzichtig aan. Neem daarna de kwast met modpodge weer en smeer het servet vanuit het midden naar buiten in. Niet van buiten naar binnen smeren, dan rolt de servet nl op. Doe het voorzichtig ( lijkt op aaien) anders druk je de afbeelding stuk. Veeg ook niet teveel over dezelfde plek, want het dunne papier raakt verzadigt en gaat dan kapot.

De servetten op de foto's zijn in vieren gevouwen. Op ieder kwartdeel staat dezelfde afbeelding, soms gespiegeld. Bestaat het servet uit meerdere afbeeldingen verdeeld over het servet, dan is deze opengevouwen gefotografeerd.

© 2015 - 2024 Twiskcrea.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel